Moves logotyp

DETTA HÄNDER I MOVES - OKTOBER 2021

Gruppstart

Nya Moves gruppen är igång sedan den 9/9 och består av 4 kvinnor och 5 män. Deltagarna kommer från Vårgårda, Borås, Svenljunga, Mark och Herrljunga och är i åldrarna 19-29 år. Gruppen träffas tre dagar i veckan från klockan 9-15.

Mellan den 23 och 24 september var gruppen på Åsengården utanför Fristad på övernattning för att lära känna varandra ännu bättre.

Höstens resa går till Kalix med avresa 8 november. Kartbilden nedan visar de olika delprojektens praktikresor där Sjuhärads resa är det tjocka röda strecket.
Dagens schema onsdag 15/9 samt en kartbild över Sverige. Foto.

Bloggen

Deltagarna delar själva med sig av sina intryck av projekttiden på Movesbloggen - gå gärna in och läs regelbundet!

Några citat från deltagarna efter första veckan tillsammans:

"Nu idag har det redan gått en hel vecka, tiden har på riktigt flygigt förbi och det känns så skönt att man redan hunnit bli så bekväm med ett gäng främlingar. Jag är extremt taggad inför resan upp till Kalix och är så tacksam för man får en sån här möjlighet."

"Första veckan har varit super! alltid roligt och träffa nytt folk och en trygg miljö.
Veckans tema har varit att lära känna gruppen, jobba med personligt brev, vem är jag och ens behov. Har varit jätte trevlig och både träffa gruppen och projekt ledarna, Malin och Mikael. Ser fram emot en rolig och spännande höst."

Matchning påbörjad

Alla har skrivit var sitt brev till mottagande personal i Kalix där de beskrivit sig själva och sina behov och efter ett kompletterande digitalt möte enskilt samt i grupp har personalen i Kalix nu fått bra input för att påbörja arbetet med att matcha deltagare med praktikönskemål.

Delaktighet

Deltagarna involveras i planering och genomförande på flera olika sätt. Grupparbeten som genomförts under de inledande veckorna är tex. planering och inköp inför övernattning, matlagning och ansvar för att genomföra en aktivitet för övriga medlemmar under lägerdygnet.

Tidrapportering

Ett led i arbetsträningen är även att deltagarna varje dag rapporterar sin tid i projektet, de skriver själva en tidrapport, som kontrolleras i samband med coachande samtal. Tidrapporten delges myndighets- och vårdkontakter efter den 15:e varje månad.

KONTAKT

Malin Karlsson - projektledare
malin.karlsson@sjusam.se
073 – 140 27 64
Mikael Törnqvist - projektmedarbetare
mikael.tornqvist@sjusam.se
073 – 200 33 72
facebook website 
ESF logga.