Moves logotyp

DETTA HÄNDER I MOVES - NOVEMBER 2021

Förberedelser och planering för framtiden

Veckorna som gått har haft olika teman. Tex. arbete, studier och förberedelser inför praktikperioden. Gruppen har bland annat gjort en riskanalys där personal och deltagare skapat en beredskap även för händelser som man kan oroa sig för, tex. om något inte skulle fungera på praktikplatsen. Gruppen kom fram till att de flesta oroade sig för samma saker – vilket kändes tryggt att inse. Tid har även ägnats åt att diskutera resan upp till Norrland. Gruppen samlas vid Borås centralstation måndagen den 8:e november klockan 10.00 för att ta bussen till Göteborg. Därefter väntar byten i Stockholm och Boden innan gruppen är framme i Kalix klockan 09.29 på tisdagen – en lång resa med flera byten men gruppen ser fram emot resan som ett äventyr och en chans att se Sverige. Deltagarna har även diskuterat kostnaden för hela praktikresan och räknat på matkostnader.

Flera digitala möten med personalen i Kalix har skett där man pratat praktikplatser, fritid och lokalkännedom. Praktikplatser finns inom följande branscher; fritids, Ica-butik, café, logistik/tillverkning, diversehandel samt övrig butiksverksamhet.
Agenda för onsdagen 27 okt uppskriven på whiteboard. Foto.
Exempel på hur en dag kan se ut i Moves - allt från digitala möten, bloggande och reflektionstid med mera.
Parallellt med förberedelser för resan pågår planering för framtiden, flera av deltagarna har sökt till folkhögskola och några andra har sökt jobb. Inom Moves jobbar gruppen hela tiden med att ha siktet ställt framåt, och från dag ett är målet att komma framåt i en egenförsörjning för deltagarna med antingen jobb eller studier.
Snötäcke på gångväg. Foto.
Två ben och snötäckta kängor som går i snön. Foto.
Uppe i Norrland har den första snön kommit - nytagna bilder från Kalix.

KONTAKT

Malin Karlsson - projektledare
malin.karlsson@sjusam.se
073 – 140 27 64
Mikael Törnqvist - projektmedarbetare
mikael.tornqvist@sjusam.se
073 – 200 33 72
facebook website 
ESF logga.