Moves logotyp

DETTA HÄNDER I MOVES - MAJ 2021

Resan till Kalix inställd med kort varsel

Pga ökad smittspridning på orten tvingades vår mottagande organisation att stänga ner sin verksamhet och det blev svårt att hitta arbetsplatser som kunde ta emot en praktikant från Moves.
Deltagarna involverades i arbetet med att hitta praktikplatser i närområdet istället och 6 av 7 deltagare tackade ja till erbjudandet att flytta in på Fristad folkhögskolas internat. Genom boendet på internatet får de samma möjlighet till social samvaro som de skulle haft i Kalix, med en praktikplats på gångavstånd för nästan alla.
fedab89529fc4405bcf2051a06b5606922

Praktikplatser i närområdet

Två veckor efter vi skulle rest till Kalix har samtliga fått en arbetsplats att gå till och uppföljning sker av Moves personal varje vecka. Deltagarna kommer att praktisera totalt 4 veckor uppdelade på två tvåveckorsperioder. Praktikplatserna är Uponor (2st), Fristad folkhögskola (platser i kök, vaktmästeri och trädgård), Skogsstjärnans förskola, Återvinningscentralen och Sparsör Bilteknik AB.

Ny resa för gruppen

Första veckan i juni planeras ett miljöombyte för gruppen. Det blir en resa till Dalslands folkhögskola i Färgelanda, där det finns nyutexaminerade äventyrsguider som kan erbjuda sina tjänster under några dagar. Innehållet är ännu inte planerat i detalj, men utomhusaktiviteter med inriktning mot äventyr och friluftsliv kan förväntas.

Fas 2 och fas 3 bytte plats

Vi kastade om fas 2 -praktikfas och 3-framtidsfas. Praktikfasen sköts upp två veckor och istället involverades deltagarna i arbetet med att skaffa praktikplatser. Det skapades även ytterligare utrymme för att söka fler jobb för den som ser det som sitt nästa steg efter Moves. Flera fick iväg nya jobbansökningar, några gick på anställningsintervjuer och skulle det visa sig att någon av dessa ger resultat kan det bli aktuellt för någon att avsluta Moves tidigare än som nu planerat 24/6. Möten med myndighets- och vårdkontakter äger rum som tidigare planerat den 17 och 18 juni. Skulle avslut ske tidigare än så tar vi kontakt med berörda för att boka ny tid för mötet.

KONTAKT

Malin Karlsson - projektledare
malin.karlsson@sjusam.se
073 – 140 27 64
Mikael Törnqvist - projektmedarbetare
mikael.tornqvist@sjusam.se
073 – 200 33 72
facebook website 
ESF logga.