Moves logotyp

DETTA HÄNDER I MOVES - JUNI 2021

Avslut och nystart

I slutet av juni avslutas vårens Moves grupp. Resan till Kalix ställdes in med kort varsel pga det förvärrade coronaläget i Norrland och gruppen fick snabbt ställa om. För deltagarna blev det en process att ställa om så snabbt men gemensamt gjorde gruppen och personalen det bästa av situationen och lösningen blev praktikplatser för alla runt om i Fristad. De flesta antog erbjudandet om att flytta in på Fristad folkhögskola under praktikperioden så på köpet fick de även lite miljöombyte. Nu avslutas gruppen veckan efter trepartsmöten med remittenter. För de deltagare som har datum för planerad jobb eller studiestart efter sommaren förlängs fas tre. En av vårens deltagare har redan avslutats då personen erbjöds anställning.

Rekryteringen till höstens gruppstart pågår. Kanske vet du någon med potential och vilja till förändring som skulle behöva en liten extra utmaning för att komma en bit på vägen mot egenförsörjning? Tidigare resultat visar att erfarenheten deltagarna får via Moves stärker självkänslan och ökar motivationen vilket i sin tur underlättar en etablering i arbetslivet och förebygger utanförskap.
Kontakta Malin eller Mikael för mer information.

Resa till Dalsland

Första veckan i juni erbjöds möjligheten att fördjupa arbetet med de gruppdynamiska processerna genom en gemensam resa till Dalsland. Under några dagar fick gruppen uppleva vildmarksäventyr i form av bland annat kanotpaddling samt vandra i naturreservat. Läs mer om gruppens resa på Moves bloggen.
Kanotpaddling, akvedukt och hällristningar i Dalsland. Foto.

Inbjudan

Den 30 augusti mellan klockan 13.00 till 16.00 bjuder SKR in till en konferens där en timme ägnas åt regional information. Malin Karlsson kommer då att berätta hur det gått för tidigare deltagare samt redogöra för aktuellt rekryteringsläge i Sjuhärad. Konferensen som är webbsänd riktar sig till remittenter, projektpersonal och andra intresserade. Under eftermiddagen kommer tidigare deltagare berätta om sina erfarenheter och resultat från utvärderare presenteras. Ta chansen och delta – anmäl dig här!

KONTAKT

Malin Karlsson - projektledare
malin.karlsson@sjusam.se
073 – 140 27 64
Mikael Törnqvist - projektmedarbetare
mikael.tornqvist@sjusam.se
073 – 200 33 72
facebook website 
ESF logga.